Kyselina šťavelová - 3 kg
Kyselina šťavelová dihydrát p.a. 1000g - C2H2O4
Jedná se o bílou krystalickou látku. Teplota sublimace 157 °C. Kyselina šťavelová je organická kyselina. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost. Kyselina šťavelová se za horka rozkládá na kyselinu mravenčí a oxid uhelnatý.
Jedná se o bílou krystalickou látku. Teplota sublimace 157 °C. Kyselina šťavelová je organická kyselina. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost. Kyselina šťavelová se za horka rozkládá na kyselinu mravenčí a oxid uhelnatý.
- Obsah.......................................................min. 99 %
- Zbytek po žíh............................................max. 0,01 %
- Fe...............................................................max. 0,0005 %
- Pb..............................................................max. 0,0005 %
- Cl...............................................................max. 0,0005 %
Použití
Kyselina šťavelová se používá na bělění vosku. Přidá se do vosku při tavení souší. Proces čištění (bělení) probíhá při varu na vrcholu tvořící se pěny. Je potřeba zhruba 15min. držet ve varu.
- Dávkování: 1-2 víčka na 1kg vosku, dle celkového znečištění vosku.
Kyselina šťavelová se ve včelařství využívá v zahraničí k ošetřování včel při boji proti Varroa destructor, ale tento způsob ošetření včel není v ČR schválen. Dihydrát využivají v zahraničí při sublimaci - odpařování na speciálni panvičce, nebo z kyseliny namíchají roztok s vodou a cukrem k pokapu včel.
Ostatní produkty v této kategorii





