Kyselina šťavelová - 3 kg
  • Kyselina šťavelová - 3 kg

Kyselina šťavelová - 3 kg

195 /kg
-
  • Detailní popis
  • Parametry
  • Hodnocení
  • Diskuze
Kyselina šťavelová dihydrát p.a. 1000g - C2H2O4

Jedná se o bílou krystalickou látku. Teplota sublimace 157 °C. Kyselina šťavelová je organická kyselina. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost. Kyselina šťavelová se za horka rozkládá na kyselinu mravenčí a oxid uhelnatý.
  • Obsah.......................................................min. 99 %
  • Zbytek po žíh............................................max. 0,01 %
  • Fe...............................................................max. 0,0005 %
  • Pb..............................................................max. 0,0005 %
  • Cl...............................................................max. 0,0005 %

Použití
Kyselina šťavelová se používá na bělění vosku. Přidá se do vosku při tavení souší. Proces čištění (bělení) probíhá při varu na vrcholu tvořící se pěny. Je potřeba zhruba 15min. držet ve varu.

  • Dávkování: 1-2 víčka na 1kg vosku, dle celkového znečištění vosku.

Kyselina šťavelová se ve včelařství využívá v zahraničí k ošetřování včel při boji proti Varroa destructor, ale tento způsob ošetření včel není v ČR schválen. Dihydrát využivají v zahraničí při sublimaci - odpařování na speciálni panvičce, nebo z kyseliny namíchají roztok s vodou a cukrem k pokapu včel.

Kód produktu 137_425
Záruka 2 roky

0 hodnocení a 0 uživatelských recenzí

  • 5 0x
  • 4 0x
  • 3 0x
  • 2 0x
  • 1 0x
Zatím nikdo neudělil hodnocení.
Buďte první, kdo napíše hodnocení k tomuto produktu.
Máte dotaz na produkt? Položte otázku našim profíkům.

Zatím se nikdo na nic nezeptal.
Spinner
Cookies Cookies

Potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se Vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.